Error message

User warning: The following module is missing from the file system: imce_wysiwyg. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /home4/opstbac/public_html/bac/includes/bootstrap.inc).

NAJBOLJIM SPORTISTIMA OPŠTINE BAČ URUČENA PRIZNANJA

Danas su u Svečanoj Sali opštine Bač uručena su priznanja najboljim pojedincima i sportskim klubovima a prema odluci upravnog odbora Sportskog saveza opštine Bač na osnovu podnetih predloga. Pehare i zahvalnice uručio je predsednik opštine Bač Dragan Stašević.

Za najbolju pionirku u 2015.godini izabrana je Monja Jošić iz FK „Tvrđava“ Bač. Monja je ove godine svojim treniranjem i zalaganjem na utakmicama, kao vođa generacije, vodila ekipu dečaka rođenih 2005.godine, do trećeg mesta u Mini Maksi ligi u Apatinu i trećeg mesta u letnjoj Het Trik ligi u Novom Sadu. Ove godine Monja je dobila poziv da prisustvuje selektivnom okupljanju devojčica do 13 godina u reprezentaciju Vojvodine, što je prvi put u istoriji FK Tvrđava, da jedna devojčica dobije ovakav poziv. Monja je i u reprezentaciji Vojvodine pronašla svoje mesto a prema rečima selektora, pred njom je blistava karijera.

Za najboljeg pionira u 2015.godini proglašen je Miloš Jošić, član kluba dizača tegova „Herkules“ iz Bača. Miloš se bavi dizanjem tegova više od 4 godine i u svojoj konkurenciji je u ovoj godini postigao fantastičan rezultat: 1.mesto na prvenstvu Vojvodina za mlađe juniore, prvo mesto na prvenstvu Srbije za učenike osnovnih škola, prvo mesto na prvenstvu Srbije za mlađe juniore, drugo mesto na prvenstvu Srbije za juniore do 20 godina i prvo mesto Srbije za mlađe juniore do 23 godine. Zatim drugo mesto na prvenstvu Srbije za seniore, drugo mesto na Međunarodnim igrama mladih u Turskoj a proglašen je i za najuspešnijeg takmičara u Vojvodini do 15 godina za ovu 2015.godinu. Miloš Jošić je reprezentativac Srbije i vlasnik osam državnih rekorda u kategoriji do 56 kilograma. Učesnik je prvenstva Evrope u Švedskoj u kategoriji do 56 kilograma i uzrastu do 15 godina, gde je osvojio fantastično 4.mesto. Miloš je najtalentovaniji dizač tegova do 15 godina u širem okruženju.

U kategoriji kadeta za najbolju je proglašena Sofija Šijaković, članica karate kluba Slavija, nosilac zelenog pojasa, Prvak Vojvodine u borbama i osvajač bronzane medalje na Svetskom pionirskom prvenstvu. Sofija je odličan učenik osnovne škole „Moša Pijade“ u Bačkom Novom Selu.
Za najboljeg kadeta proglašen je Đuro Poštić, takođe član karate kluba Slavija Bač. Đuro je nosilac plavog pojasa, vicešampion u borbama i treći u katama na Prvenstvu Srbije, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za kadete, odličan učenik srednje poljoprivredne škole u Baču.
U kategoriji juniora, titulu najboljeg poneo je Kristijan Bertran, član kluba dizača tegova Herkules Bač. Kristijan se bavi dizanjem tegova više od 6 godina. U ovoj godini postigao je odlične rezultate: prvo mesto na Prvenstvu Vojvodine za mlađe juniore do 17 godina, prvo mesto na prvenstvu Srbije za mlađe juniore do 17 godina i prvo mesto na prvenstvu Srbije za juniore do 20 godina. Zatim drugo mesto na prvenstvu Srbije za mlađe seniore do 23 godine i drugo mesto na prvenstvu Vojvodine za seniore. Kristijan je reprezentativac Srbije i vlasnik tri državna rekorda u kategoriji do 85 kilograma. Učesnik je prvenstva Evrope u Švedskoj gde je u svojoj kategoriji i uzratsu do 17 godina zauzeo osmo mesto. Kristijan je najtalentovaniji dizač tegova do 17 godina u našem okruženju.

U kategoriji seniora najbolji u ovoj godini je Luka Šomoši, član odbojkaškog kluba Partizan iz Bača. Luka se odbojkom bavi pet godina, prošao je sve selekcije kluba i trenutno je član prve postave Partizana. Uz igranje INDOR odbojke, Luka je ovog leta imao izuzetno zapažene rezultate na raznim takmičenjima u odbojci na pesku, popularnom bič voleju. Nakon turnira u Vajskoj , Luka dobija poziv selektora bič volej reprezentacije Srbije. Nakon odrađenih priprema , Luka zajedno sa Jovanom Životićem iz Velikog Gradišta biva uvršten u reprezentaciju Srbije do 20 godina.  Par Šomoši – Životić u Rumuniji osvaja drugo mesto i srebrnu medalju u konkurenciji 12 parova. Na Balkanijadi za igrače do 22 godine zauzimaju 7.mesto u konkurenciji 16 starijih timova. Na Evropskom prvenstvu na Kipru, Luka sa Jovanom osvaja 9.mesto u konkurenciji 32 para iz cele Evrope. Luka je prvi iz naše opštine koji je pozvan u reprezentaciju i zvanična takmičenja, kada su sportovi sa loptom u pitanju.

Za najbolju seniorku u 2015.godini proglašena je Edit Petrov, članica karate kluba Slavija. Edit je majstorski kandidat, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za kadete održanog u Subotici, vicešampion Srbije u borbama za kadete u ovoj godini i osvajač još mnogih odličja na takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Edit je odlična učenica osnovne škole „Aleksa Šantić“ Iz Vajske.

Na sednici Sportskog saveza opštine Bač, za najuspešniji kolektiv u 2015. godini, proglašen je klub dizača Herkules Bač. Klub je u ovoj godini postigao najbolji rezultat u svojih 62 godine postojanja. Osvojeno je 3.mesto liga Srbije, 1.mesto na prvenstvu Srbije za mlade do 15 godina, prvo mesto na prvenstvu Srbije za mlađe juniore do 17 godina, drugo mesto na prvenstvu Srbije za juniore do 20 godina, drugo mesto za mlađe seniore do 23 godine, zatim drugo mesto na prvenstvu Vojvodine za juniore do 20 godina, drugo mesto na prvenstvu Vojvodine za mlađe seniore do 23 godine, treće mesto na prvenstvu Vojvodine za seniore i treće mesto na prvenstvu Srbije. Herkules je tokom ove godine učestvovao i na tri jaka međunarodna takmičenja a dizači Herkulesa trenutno drže 18 državnih rekorda. Među članovima kluba je i troje reprezentativaca koji su sa trenerom Zoranom Pantelićem učestvovali na Prvenstvu Evrope.
Za sportskog  radnika u 2015.godini izabran je Viktor Genić iz Bača. Viktor je u FK „Tvrđava“ zadužen za rad sa mlađim kategorijama a ujedno je i koordinator i selektor za mlade kategorije u Opštinskom fudbalskom savezu Bačka Palanka. U FK Tvrđava obavlja i funkciju sportskog direktora i aktivan je u ekipi Veterana Tvrđava Bač. Viktor sportsku 2015.godinu završava sa pozivom za selektora reprezentacije Vojvodine za mlađe uzraste.

Milana Janković je talentovana fudbalerka ŽFK Vojvodina. Ona već dve godine igra elitnu žensku srpsku ligu (Novi Bečej i novosadska Vojvodina), a član je i omladinske reprezentacije Srbije, uzrast do 19 godina. Milana je veoma talentovani fudbaler pred kojom je blistava karijera, a svojim uspesima, kako u školi tako i na terenu, predstavlja opštinu Bač na najbolji mogući način.

Vladimir Torubarov iz Plavne ima 22 godine, uspešan je kajakaš i reprezentativac Srbije u kategoriji K – 2 1000 metara i K – 4 1000 metara. Član je kajak kluba Vojvodina. U 2015-toj godini pored prvenstava i takmičenja u Srbiji i osvajanju medalja, Vladimir je učestvovao i na Evropskom prvenstvu za seniore u Češkoj ( 9.mesto sa Simom Boltićem) zatim Evropske igre u Azerbejdzanu u junu mesecu ( u četvorosedu sa Boltićem, Terzićem, i Holpertom zauzima 6.mesto) i Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe juniore u Portugalu ( sa Boltićem na 1000metara zauzimaju 5.mesto a na 200 metara 6.mesto ).
 

NAJBOLJIM SPORTISTIMA OPŠTINE BAČ URUČENA PRIZNANJA
NAJBOLJIM SPORTISTIMA OPŠTINE BAČ URUČENA PRIZNANJA
NAJBOLJIM SPORTISTIMA OPŠTINE BAČ URUČENA PRIZNANJA
NAJBOLJIM SPORTISTIMA OPŠTINE BAČ URUČENA PRIZNANJA
NAJBOLJIM SPORTISTIMA OPŠTINE BAČ URUČENA PRIZNANJA
NAJBOLJIM SPORTISTIMA OPŠTINE BAČ URUČENA PRIZNANJA
NAJBOLJIM SPORTISTIMA OPŠTINE BAČ URUČENA PRIZNANJA
NAJBOLJIM SPORTISTIMA OPŠTINE BAČ URUČENA PRIZNANJA